Ett Internetlån är ett lån som man ansöker om via Internet. Internetlån har funnits ganska länge i Sverige. Idag erbjuder nästan samtliga långivare i Sverige lån över Internet, Internetlån.

Internetlån uppskattade

Internetlån uppskattas av många eftersom det är enkelt och smidigt att till exempel sitta hemma och teckna lånet utan att behöva gå till banken ”med mössan i hand”.

Vanliga lånebelopp internetlån

Oftast är Internetlån så kallade blancolån eller lån utan säkerhet, lån på mindre belopp som 500 kr, 1000 kr, 2000 kr, 3000 kr eller 4000 kr. Andra benämningar på denna typ av lån är minilån och mikrolån.

Hur tecknar man internetlån?

Det man gör som låntagare är att man går in på en hemsida som erbjuder Internetlån och lån via Internet och skriver in sina personuppgifter i ett formulär. Om man är kostnadsmedveten går man först till en jämförelsewebbplats som lana2000.se och jämför vilken långivare som erbjuder den lägsta räntan/lånekostnaden innan man bestämmer sig för vilket lån man ska teckna.

I vissa fall behöver man även kontakta en långivare för att komplettera med viss information, eller mata in dessa uppgifter i samband med att man fyller i sina personuppgifter. Det beror på vilken långivare för sitt internetlån man väljer. Det rör sig då ofta om uppgifter kring inkomst, boende, betalningsanmärkning eller andra frågor.

Snabba besked med Internetlån

En annan fördel med Internetlån är att man ofta får lånebesked mycket snabbt. Som regel får kunden reda på om han eller hon beviljas Internetlånet inom några minuter efter att man skickat in låneansökan.

Felstavningar och särskrivningar internetlån

Det är ganska vanligt att man skriver internetlån fel. Vanliga felstavningar och särskrivningar till internetlån är:

  • internetlån
  • internet lån
  • internet-lån

Mer på lana2000.se

Till jämförelser av lån 2000 kr

Till ordlistan