Ett minilån är ett lite mindre lån till privatpersoner. Lånebeloppet är lågt, vanligtvis 500 kr, 1000 kr, 2000 kr, 3000 kr eller 4000 kr. Även kredittiden är kort, normalt 30 dagar.

Ett minilån kallas ofta även för snabblån, mobillån, mikrolån, internetlån och smslån eftersom lånet kan tas snabbt och via mobil och/eller internet.

På lana2000.se kan man hitta det bästa minilånet på 2000 kronor. Läs vidare på vår jämförelsesida där vi jämför olika långivare, banker, räntekostnader och avgifter.

När tecknas ett minilån?

Ett minilån kan till exempel tas när privat person har en tillfällig brist av kontanter och behöver ett lån som ett extra tillskott till ekonomin. Ett minilån kan numera tas med hjälp av mobiltelefon eller via internet.

Hur tar man ett minilån?

Minilån kan tas på olika sätt. Vanligast är att den sökande gör en ansökan om minilån via sin mobiltelefon genom att skicka ett sms till banken/långivaren eller att man gör ansökan via internet.

Därefter sänder långivaren en låneansökan för ett lån tillbaka till kundens mobiltelefon eller så sker detta direkt via kundens dataskärm. Personen som gör låneansökan fyller sedan i de efterfrågade uppgifterna och skickar tillbaka låneansökan in till banken.

Efter att en låneansökan om minilån har skickats in sker en låneprocess där den som gjort låneansökan går igenom en så kallad kreditscoring. Kontrollen görs genom en så kallad kreditupplysning, där olika parametrar om en kunds ekonomiska situation samt betalningsförmåga kontrolleras och hämtas in från en utomstående part.

Beroende på utfallet i denna kreditkontroll får den ansökande snabbt besked om denne är godkänd att få ett minilån utbetalt till sitt bankkonto.

Felstavningar och särskrivningar minilån

  • minilån
  • mini lån
  • mini-lån

Mer på lana2000.se

Till jämförelser av lån 2000 kr

Till ordlistan